Otvoren Sajam zapošljavanja u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja, koji organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje u Novom Pazaru, prisutno je više od 40 poslodavaca, koji su iskazali potrebu za radnicima različitih profila. U ponudi je 200 radnih mesta, a zabeleženo je i veliko interesovanje tražilaca posla. Sajam je zvanično otvorio gradonačelnik Nihat Biševac. Svim učesnicima poželeo je sreću, kako u traženju posla nezaposlenima, tako i poslodavcima da dođu do kvalitetnog kadra.

”Sajam je prilika da poslodavci, kojih ove godine ima najviše, dođu do kvalitetnog kadra, a za tražioce posla da kroz direktan razgovor sa poslodavcima dobiju više informacija o poslu koji im se nudi”, izjavio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.
Istakao je da se, preko različitih mera aktivne politike zapošljavanja, tokom prošle godine zaposlilo 700 lica, te pahvalio zaposlene u Nacionalnoj službi za zapošljavanje za, kako je rekao, dobro organizovanje sajma i za sve što rade kako bi se ublažio problem nezaposlenosti u Novom Pazaru.
Direktor NSZ Filijale u Novom Pazaru Fahrudin Đekić je istakao da ova već tradicionalna manifestacija iz godine u godinu beleži blagi rast zapošljivosti, te da se pokazala kao dobra praksa, kako za poslodavce tako i za nezaposlena lica.

”U ponudi je široka lepeza radnih mesta. Za one koji su zainteresovani i koji žele da pronađu radno mesto, postoje realne mogućnosti da se nešto od ove ponude njima svidi. Efekat sajma se vidi na kraju godine i on se procentualno kreće od 15 do 20 odsto”, kazao je Đekić.
Među najtraženijim zanimanjima su: građevinski inžinjeri, arhitekte, diplomirani ekonomisti, dizajneri tekstila, mašinski inžinjeri sa posebnim licencama, vozači kamiona, automehaničari, elektroinstalateri, šivači tekstila, tapetari, konobari, kuvari, recepcionari, administrativni radnici, rukovaoci građevinskim mašinama, pomoćni građevinski radnici…

Na Sajmu su prezentovani i javni pozivi, njih 12, koje je NSZ početkom aprila raspisala.

Sajam zapošljavanja biće organizovan sutra u Tutinu od 11h.

indeksonline

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO