Pazarci dobili novog trenera!

Odbojkaški klub Novi Pazar imenovao je Milorada Kijca za novog trenera.

Predsednik tog superligaša Ervin Ćorović rekao je danas da je dolazak iskusnog stručnjaka deo dugoročnog plana.

“Posle najuspešnije sezone, u kojoj smo četvrtim mestom izborili Kup izazivača, uvideli smo da su neophodne organizacione promene. Jedna od njih je dolazak novog trenera, iako smo bili prezadovoljni Draganom Bonićem, čiji je jednogodišnji ugovor istekao. Hoćemo da postavimo temelje, počev od škole odbojke, da stvaramo igrače, budemo stabilan superligaš i igramo u Evropi”, rekao je Ćorović Radiju Sto plus.

Kijac (66) je prošle godine sedeo na klupi Đerdapa, koja je ispao iz elitnog ranga. Najviše uspeha imao je devedesetih godina s Vojvodinom, a u Srbiji je trenirao i Klek, ivanjičke Puteve, Novi Sad i odbojkašice Dinama iz Pančeva.

On je predvodio je reprezentaciju Jugoslavije koja je osvojila treće mesto na Svetskom kupu 1996. godine, a bio je i selektor Bugarske i Irana.

Radio je još u Levskom iz Sofije, ženskoj ekipi Targu Mureša iz Rumunije i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

“Za mene je ovo veliki izazov, iako sam dosta preturio preko glave. Često sam, čak i posle trofeja na klupama velikih timova i reprezentacija, preuzimao timove koji su se borili za opstanak. Trener stalno mora da se potvrđuje. Ovde je stvoren pozitivan ambijent, debi u Superligi bio je uspešan i treba još malo podići lestvicu”, kazao je Kijac.

Novi Pazar su, za sada, pojačali korektor Branislav Radović i primač servisa Jovan Delić.

Klub su napustili tehničar Branimir Perić (Kale, Francuska), srednji blokeri Luka Marinković (Kambre, Francuska) i Enes Duštinac (Lozana, Švajvarska), dok više inostranih ekipa želi da angažuje korektora Irfana Hamzagića.

“Moramo da koncipiramo tim, onda ćemo o ciljevima i planovima. Otišla su četiri startera, ali treba da budemo ravnopravni našim vodećim klubovima. Drago mi je što sam došao u odbojkašku sredinu željnu dodatne afirmacije. Čujem da postoji dobra baza, treba to razviti i stvarati igrače, da bi se u budućnosti manje kupovalo”, naglasio je Kijac.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO