Pet Ukrajinaca uhapšeno zbog otmice državljanina Sirije u Sarajevu

SARAJEVO – Pet Ukrajinaca uhapšeno je na Ilidži zbog otmice muškarca državljanina Sirije, saopštila je policija.
 Otmica se dogodila juče, a polciijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva nastavljaju rad na rasvetljavanju i dokumentovanju tog krivičnog dela.

 Kako je saopšteno, policija je juče oko 15.40 sati obaveštena da je na kružnom toku u naselju Pejton na Ilidži više osoba fizički napalo jednog muškarca, kojeg su potom nasilno smestili u vozilo kombi i uputili se u pravcu Blažuja.

 Operativnim radom na terenu pronađen je kombi marke “ford” u samouslužnoj autoperionici na području ulice Plandište i muškarca, D.D., državljanina Ukrajine, koji se može dovesti u vezu s događajem. Nedugo zatim, u ulici Plandište, policijski službenici su pokušali da zaustave vozilo “škoda” u kojem su se nalazile osobe od interesa.

  U saopštenju se navodi da je vozač tog vozila odbio naredbu za zaustavljanje i nastavlja vožnju u pravcu Vrela Bosne, gde je vozilo ostavljeno, dok su begunci nastavili put pešice.

 Delo je okvalifikovano kao “Protivpravno lišenje slobode, a zbog sumnje u počinjenje ovog krivičnog dela, slobode su lišeni: Y.L. (2005), Y.H. (2003), O.I. (1985), D.D. (2004) i A.M. (2005), svi iz Ukrajine.

 Prethodno, policijski službenici su locirali objekat u kojem je protivpravno bio zadržan muškarac A.E.A., državljanin Sirije.

 Sirijac je, dodaje se, prebačen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu na lekarski pregled, gde su mu konstatovane lakše telesne povrede.

 Pretresom kuće pronađen je pištolj.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO