Pet znakova da vam treba novi smartphone

Mobilna tehnologija razvija se velikom brzinom pa se tako na tržištu gotovo svaki mesec može pronaći novi model smartfona nekog velikog proizovđača. Mnogi korisnici se stoga pitaju kada je pravo vreme za kupovinu novog telefona, a ovih pet znakova mogu da vam pomognu da se odlučite za to.

Kratak životni vek baterije

Baterije imaju ograničen vek trajanja. Zapravo radi se o broju punjenja koje baterija može izdržati pre nego izgubi na izdržljivosti. Ugrubo se procene kreću od 500 punjenja nakon čega će baterija izgubiti oko 20 odsto svog kapaciteta.

Ako ste zbog skraćenog veka baterije hteli kupiti novi mobilni telefon nemojte to učiniti. Biće dovoljno da kupite novu bateriju.

Usporen rad uređaja

Tokom vremena vaš nekada brzi smartphone postaće sporiji i moglo bi se dogoditi da imate osećaj kao da radi na dial-up vezu. Ono što se događa jeste da nove aplikacije troše više memorije i zauzimaju više prostora te opterećuju procesor. Da vam se to ne bi dogodilo pobrišite aplikacije koje ne koristite i uvek imajte slobodnog prostora u memoriji uređaja.

Ako vam ni to ne pomogne, vreme je da razmislite o kupovini novog uređaja.

Nema dovoljno memorije

Uprkos vašim naporima da se rešite nepotrebnog viška podataka uvek vam se događa da je memorija pretrpana, a posebno na uređajima koji imaju 16 ili 8 gigabajta memorije. Nove igrice i aplikacije zauzimaju mnogo memorije pa dolazi do usporavanja rada telefona.

Ako vam memorija predstavlja problem možda je vreme da kupite novi uređaj. Iako je mogće proširiti memoriju uređaja to nije uvek najbolja opcija jer se na tržištu već sada nalaze pametni telefoni sa 32, 64 ili čak 128 gigabajta meorije.

Funkcije koje nedostaju

Sa svakom novom verzijom iOS-a ili Androida dolaze nove opcije koje stariji mobilni telefoni jednostavno ne mogu pokretati. To bi mogao biti znak da je vreme za promenu uređaja.

Loš kvalitet fotografija i videa

Kamere mobilnog telefona su često korišćena funkcija. Ako imate stariji smartphone moguće je da kamera na njemu nije dovoljno kvalitetna, a nemojte računati ni na lepe selfije jer po pravilu prednja kamera na starijim telefonima nije dovoljno kvalitetne rezolucije.

Ako je u pitanju loša rezolucija kamere onda je sigurno vreme za novi uređaj.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO