„Pink Panter“ dobio sedam godina robije

1 jelusic radovan pink pant 310x186 300x168 „Pink Panter“ dobio sedam godina robijePODGORICA – Radovan Jelušić osuđen je danas na sedam godina zatvora jer je kao član kriminalne grupe „Pink Panter“ opljačkao juvelirnicu u Tokiju. Presudu je izreklo krivično vijeće sudije Višeg suda u Podgorici, Predraga Tabaša.

Prema optužnici, Radovan Jelušić je 14. juna 2007. godine sa Podgoričaninom Rifatom Hadžiahmetovićem opljačkao juvelirnicu u luksuznom kvartu Ginza u Tokiju.

Hadžiahmetović se, kako navodi tužilaštvo, uputio prema vitrini s nakitom, dok je Jelušić suzavcem poprskao radnike kako bi ih spriječio da pruže otpor.

Hadžiahmetović je  uz pomoć alata razbio vitrinu i uzeli su nakit  vrijedan više od 1.700.000 eura. Nakon toga su pobjegli, navodi se u optužnici.

Tužilaštvo Jelušiću stavlja na teret i krivično djelo falsifikovanje isprave jer je, kako se navodi u optužnici, nakon pljačke, na aerodromu više puta koristio lažni pasoš. Dokument je bio na ime Martina Kociša, izdat od Češke Republike, a bila je nalijepljena slika Jelušića.

On je uhapšen u Rimu prije dvije i po godine, a za njim su tragale policije više zemalja. Tada je izručen Španiji, gdje je zajedno sa Hadžiahmetovićem bio osumnjičen za više pljački.

Španija je izručila Jelušića Crnoj Gori, nakon što je Podgorica preuzela postupak, odnosno krivično gonjenje Jelušića, od Japana.

Izvor: Pobjeda

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO