Planinarski savez Srbije: Trojiica Srba spasena na Prokletijama nepovređena

BEOGRAD – Planinarski savez Srbije (PSS) saopštio je danas da trojica srpskih planinara nisu povređena u incidentu na Prokletijama u Albaniji, u kojem je jedna državljanka Hrvatske poginula.

U saopštenju se navodi da su tri muškarca iz Srbije, dva rekreativca i jedan član PSS, u nedelju srela grupu iz Hrvatske koja se pela na Jezerski vrh.

Dodaje se da su oni, posle nesrećnog slučaja, kada je hrvatska planinarka nastradala, pomogli ostatku grupe iz Hrvatske da se spusti sa vrha u čijoj blizi se desio pad, dok je Gorska služba spasavanja tzv Kosova sprovodila transport tela.

“Iz te spasilačke službe su napomenuli da je u poslednje vreme to četvrti slučaj njihovog angažovanja na istom mestu zbog čega treba obavestiti planinarsku zajednicu u regionu o kritičnom detalju pri usponu na Jezerski vrh”, navode iz PSS.

Dodaju da trojica srpskih državljana nisu bila u organizovanoj planinarskoj akciji, već da su je samostalno organizovali.

Gorska služba spašavanja Albanije saopštila je ranije danas da je u nedelju državljanka Hrvatske, stara 43 godine, smrtno stradala na planini Jezerski vrh, dok je sedam planinara, četiri iz Hrvatske i troje iz Srbije, spašeno.

Jezerski vrh je sa 2.694 metra nadmorske visine, najviša tačka Prokletija.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO