Počelo drugo zasedanje Skupštine grada Novog Pazara! Na dnevnom redu nova kadrovska rešenja

Počelo je drugo zasedanje Skupštine grada Novog Pazara.

Na dnevnom redu pred odbornicima je 26 ranije utvrđenih predloga, među kojima imenovanje vršilaca dužnosti nekoliko preduzeća i ustanova u Novom Pazaru, kao i postavljenju zamenika Gradskog pravobranioca grada Novog Pazara.

Predsednik Skupštine Samir Lekić kazao je da je pre nekoliko dana završen sudski proces na žalbu koju je uložio Građanski pokret Sandžaka, a tiče se odluka sa konstiututivne sednice. Sud je odbio žalbu kao u potpunosti neosnovanu.

Podsetimo, predsednik Skupštine Samir Lekić ranije je na konferenciji za novinare najavio je da će za direktora novopazarske Direkcije za izgradnju i uređenje gradskog i građevinskog zemljišta biti imenovan Berin Ljajić, Centra za socijalni rad Mirza Bektović i Kancelarije za mlade Tarik Rupić.

Ljajić je završio pravni fakultet u Beogradu i, kako je rekao Lekić, referencama koje je dao na poslovima koje je do sada obavljao, i uz moralne kvalitete koje poseduje, optimista je po pitanju rezultata koje će Ljajić postići.

Lekić je najavio i da će ceo proces vođenja skupštine biti digitalizovan uvođenjem kompletnog sistema elektronske skupštine, primenom novih tegnologija, zahvaljujući sredstvima odobrenim kroz projekat koje finansira Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Zasedanje lokalnog parlamenta prvobitno je zakazano za 13. mart. Odloženo je zbog smrti člana porodice predsednika Skupštine Samira Lekića.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO