Poginuo rudar V.M (62) u rudniku Veliki Majdan, u toku uvidjaj

FOTO TANJUG/ MILE STANÈIÆ/ LJUBOVIJA – U nesreći koja se sinoć dogodila prilikom transporta rude u jami rudnika olova i cinka Veliki Majdan kod Ljubovije život je izgubio rudar V.M.(62), a u toku je uviđaj u jami, saopšteno je iz tog rudnika.

Na lice mesta su izašli javni tužilac, rudarski i policijski inspektori, lekari doma zdravlja Ljubovija i komisija rudnika.

Kako se navodi u saopštenju rudnika Veliki Majdan, reč je o iskusnom rudaru – kopaču paliocu koji je prošao sve obuke i provere o sigurnom i bezbednom radu, kao i redovne lekarske preglede.

“Rudnik olova i cinka Veliki Majdan, nakon privatizacije radi punih 15 godina i u dosadašnjem radu nije bilo ovako tragičnih događaja zbog kog su, svi potrešeni”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da uprava rudnika pre okončanja istrage o okolnostima nesrećnog slučaja ne može iznositi više detalja i naglašava da porodici nastradalog rudara izjavljuju najdublje
saučešće.

I u Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije ranije danas Tanjugu je rečeno da je rudarska inspekcija na mestu tragedije u rudniku Veliki Majdan kod Ljubovije već 12 sati i da radi
na utvrđivanju okolnosti zbog kojih se dogodila nesreća u kojoj je stradao jedan rudar.

“U toku je prikupljanje svih dodatnih relevantnih informacija u cilju finalizacije inspekcijskog izveštaja povodom nesreće koja se sinoć oko 21.30 dogodila u rudniku olova i cinka”,

rekli su u resornom ministarstvu koje je porodici stradalog rudara uputilo saučešće.

Rudnik olova i cinka Veliki Majdan kod Ljubovije je u većinskom vlasništvu britanske kompanije Mineko (Mineco). On ponovo radi od 2009.

Indeksonline/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO