Prevarom pribavio više od 5.000 evra, određeno zadržavanje

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ Beograd BEOGRAD – Po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno je zadržavanje osumnjičenom M.R. zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela prevara.

Iz Prvog Okružnog javnog tužilaštva u Beogradu navode da postoje osnovi sumnje da je M. R. u periodu od meseca maja 2022. godine sve do lišenja slobode, u više navrata telefonskim putem kontaktirao osobe koje se bave nabavkom i isporukom građevinskog materijala i učestvovanjem u gradnji objekata, lažno se predstavljajući kao vlasnik različitih firmi koje se bave izgradnjom objekata, između ostalih i kao vlasnik PD Concord West.

Dodaju da je osumnjičeni tom prilikom zakazivao poslovne sastanake sa oštećenima na kojima im je predočavao poslovnu saradnju i visoku zaradu, da bi zatim lažnim prikazivanjem činjenica, odnosno koristeći različite izgovore, oštećene dovodio u zabludu da mu je hitno potreban novac koji će im ubrzo vratiti i time ih navodio da mu predaju novčane iznose od 500 do 1.500 evra, nakon čega bi odlazio sa lica mesta i prekidao dalji kontakt sa oštećenima, čime je do sada pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od pet hiljada evra.

Osumnjičeni M. R. je saslušan danas pred postupajućim javnim tužiocem kojom prilikom je izneo svoju odbranu, nakon čega je tužilaštvo predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu odredi pritvor prema osumnjičenom u trajanju od 30 dana obrizom da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i da osobite okolnosti ukazuju da će boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Tužilaštvo će u dokaznom postupku ispitati devet oštećenih, svedoke, eventualno narediti neophodna veštačenja, pribaviti video snimke nadzornih kamera, sprovesti druge dokazne radnje i izvršiti uvid u sve materijalne dokaze, a naročito proveriti da li ima još oštećenih ovim krivičnim delom.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO