PRIJEPOLJE: BAHATI LUTKA NAPAO NOVINARA! VIDEO

Prijepolje – Radio televizija Novi Pazar najoštrije osuđuje napad na snimatelja Alema Rovčanina od strane odbornika Demokratske partije Sandžaka u Prijepolju Bahrije Beganovića Lutke. Onemogućavanje snimatelja da obavi prefesionalni zadatak neprihvatljivo je ponašanje i kršenje Zakona o javnom informisanju i medijima.

 

 https://youtu.be/Xr4Aqb3uNFg
Bahato ponašanje pojedinih političara danas je na žalost postala praksa i svakodnevica. Ali televizijske ekipe, novinari i snimatelji ne smeju nikako biti meta takvih pojedinaca.
Zahtevamo da odgovorni za ovaj postupak snose posledice za cenzorsko ponašanje koje je zabranjeno domaćim i međunarodnim normama. 
Podsećamo da je Krivičnim zakonom propisano da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora i očekujemo od policije i tužilaštva da urade svoj posao kako se napadi na novinare, snimatelje I televizijske ekipe našeg medija ne bi ponavljali.  
Ovo nije jedini slučaj napada na slobodu medja i izveštavanja. Podsećamo, nedavno je ekipi naše televizije od strane rukovodstva Bošnjačkog nacionalnog vijeća zabranjeno da prati posetu zamenika ambasadora Evropske Unije. 
Ne zanemarujući ovakav, u najmanju ruku, neprofesionalan odnos prema medijima odbornika Demokratske partije Sandžaka Bahrije Beganovića Lutke, nastavićemo da u interesu građana i naših gledalaca izveštavamo o događajima u Prijepolju.
 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO