Prijepolje: Nevolja naterala mještane da sami čiste put, nadležni se ne odazivaju!!

Mještani sela DŽurovo i Izbičanj u Prijepolju organizovali su se i sami obezbjedili sredstva kako bi sanirali dio puta koji vodi ka njihovim kućama.
Mještanima prijepoljskih sela DŽurovo i Izbičanj radne akcije koje sami organizuju jedini su način da imaju čist i raskrčen put kako bi mogli da dođu do svojih kuća. NJih dvadesetak proteklih nekoliko dana raskrčuje dionicu puta dužine od oko 500 metara do željezničkog stajališta u DŽurovu.
Nije meštanima DŽurova i Izbičnja teško da uzmu alat u ruke i da prionu na posao. Ali, teško im je, kako kažu, zbog činjenice što nadležni u opštini uopšte nisu zainteresovani da im pomognu, već ih konstantno ignorišu.
Niko ovde ne dolazi za pare, nas je nevolja nagnala. Mi smo se organizovali, hvala onima koji su mene podržali kao člana Saveta mesne zajednice. Mi to radimo da dođemo do puta, da dođemo do naših imanja i kad nam neko dođe u pomoć, da može da dođe normalnim putem – kaže član Saveta mesne zajednice DŽurovo Vitomir Puzović.
Ovo je jedini put koji vodi do njihovih kuća.
Ne postoji ni autobus, ne postoji ništa… jedino privatna kola i taksi. Mi nemamo toliko para da plaćamo 500-600 dinara taksi – kaže Vidosav Ninčić.
Sve ovo ga podsjeća na nekadašnje radne akcije, ali su okolnosti pod kojima se odvijaju potpuno drugačije.
Bilo je to nekad dobro kad je bilo radnih akcija, svi smo radili. Međutim, danas  taj doprinos ja ne znam gde i kome ide – dodaje Vidosav.
Nadležnima se za pomoć obraćaju i pisanim i usmenim putem.
Oni svi pričaju biće, bio tender – poništen tender, biće za 10-15 dana. Ali, rezultata nema – kaže Vitomir.
O nereagovoanju nadležnih, Milenko Novaković dodaje:
Mi smo voljni da radimo, ali sredstva idu na drugu stranu.
NJihovi zahtjevi su vrlo precizni i jasni.
Mi tražimo odavde dva kilometra do crkve da nam se sanira put. Koliko god imaju para da nam tu pomognu, da se urade odvodni kanali za vodu, propusti i nasipanja – kaže Vitomir.
Do sada su mještani Izbičnja i Džurova sami sanirali oko 6 kilometara puta od LJupče. Moraju, to im je jedini način da stignu do Prijepolja, jer odavno ni vozovi ne staju na stanici u DŽurovu. Više od 40 domaćinstava ovog sela prpušteno je samo sebi, ali ipak vjeruju da će i njihovi zahtjevi upućeni nadležnima jednom doći na red.izvor foruminfo

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO