Pripadnici “estradne auto-mafije” osuđeni na ukupno gotovo 35 godina zatvora

BEOGRAD – Viši sud u Beogradu osudio je devet pripadnika organizovane kriminalne grupe na ukupno 34 godine i osam meseci zatvora u slučaju poznatom kao “estradna auto-mafija”.

Presudom ovog suda Zoran Janković osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od šest i po godina i jedinstvenu novčanu kaznu od milion dinara, dok je Mario Bakalić osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora četiri godine i 100.000 dinara.

Milan Jarić je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine i osam meseci i 400.000 dinara, Goran Lovrić na tri godine i 100.000 dinara, Boško Trajić na pet i po godina i 500.000 dinara, a Zoltan Molnar na dve godine i četiri meseca i 100.000 dinara.

Tatjana Mioković, koja je prema pisanju medija, kuma poznate pevačice Lepe Brene, osuđena je na kaznu zatvora od dve godine i četiri meseca i 300.000 dinara, dok je Ivan Ćirić osuđen na kaznu zatvora od tri godine i šest meseci i 300.000 dinara, Mladen Miščević tri i po godine i novčanu kaznu od 300.000 dinara.

Oni su osuđeni za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, falsifikovanje isprave, navođenje na overavanje neistinitog sadržaja i pranja novca.

Osuđeni su zbog trgovine skupocenim automobilima koji su ukradeni u inostranstvu.

Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu
Apelacionom sudu u Beogradu.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO