Rasim Ljajić o novoj većini u BNV: U političkim smislu ovo je za nas pozitivan razvoj događaja

Iako je SDP Srbije, na čijem se čelu nalazi Rasim Ljajić, pobedio na izborima za Bošnjačko nacionalno veće (BNV), većinu su formirale Stranka pravde i pomirenja (SPP), koju predvodi Usame Zukorlić, i Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka, koju predvodi Sulejman Ugljanin.

SPP i SDA su u nedelju potpisale sporazum o formiranju većine u novom sazivu BNV-a, a nova predsednica je Misala Pramenković iz redova SPP-a.

Rasim Ljajić, lider SDPS-a, za Alo! je prokomentarisao novoformirani savez i poručio da je njegova stranka ostvarila cilj time što je osvojila najviše glasova na nedavnim izborima.

– Posle izbora dve stvari su bile odlučujuće za ovakav scenario i ovaj novi saziv. Prvo, matematika, a drugo mržnja prema meni lično i SDP-u, pre svih od strane Ugljanina. U političkim smislu ovo je za nas pozitivan razvoj događaja, jer smo samo danas učlanili 17 dosadašnjih članova SDA – poručio je juče Ljajić za naš list.

Husein Memić, nosilac liste Sandžačke demokratske partije koja u BNV ima 12 većnika, poručio je da će oni biti civilizovana i konstruktivna opozicija koja će podržati sve što bude dobro.

On je na sednici tog nacionalnog saveta rekao da su imali intenzivne razgovore sa predstavnicima SPP i SDA Sandžaka, ali da nisu uspeli da se dogovore.

– Nastavićemo da vodimo kulturu dijaloga, da mirimo narod. Mi nismo u obraćanjima, iako smo bili napadnuti, odgovarali, ni SPP ni SDA Sandžaka. Bićemo konstruktivna opozicija, imamo mnogo toga zajedničkog, prvi smo zagovarali jedinstvenu Islamsku zajednicu, a bez SDP-a nema jedinstvene Islamske zajednice – poručio je Memić i istakao da jedinstvena IZ mora da bude prioritet rada BNV-a.

– Ne želim da ovo Veće nastavi kontinuitet. Ovde treba da pričamo o kulturi, jeziku, informisanju, a ne o politici. Neka vam je sa srećom i u nama ćete imati konstruktivnu opoziciju – rekao je Memić i unapred čestitao Misali Pramenković izbor za predsednicu.

izvor: ALO!

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO