Regionalna tv na prodaju, cena 90.000€!

Novi Pazar – Agencija za privatizaciju oglasila je danas prodaju sto odsto kapitala Regionalne radio televizije Novi Pazar po početnoj ceni od 89.347 evra, koliko je i procenjena vrednost ovog medija na kraju 2014. godine.
Svi zainteresovani do 31. jula do 15 časova mogu podneti prijave za učešće u privatizaciji, dok je krajnji rok za otkup prodajne dokumentacije, po ceni od 150.000 dinara, 24. jul.
Kako bi učestvovali u nadmetanju za kupovinu ovog medija sva pravna ili fizička lica dužna su da uplate depozit koji iznosi deset odsto od procenjene vrednosti, odnosno 8.935 evra u vidu gotovog novca ili bankarske garancije.
Otvaranje ponuda biće održano 4. avgusta u prostorijama Agencije za privatizaciju u devet časova.
Ukoliko RTV Novi Pazar ne bude prodata u prvom pokušaju, početna cena u drugom krugu iznosiće 35 odsto procenjene vrednosti, oko 31.200 evra.
Ako ni tada ne dođe do prodaje, akcije ovog medija biće ponuđene radnicima, a ukoliko ih oni ne prihvate, RTV Novi Pazar će biti izbrisana iz registra medija i prestaće da postoji.
Podsećamo da je Skupština Novog Pazara u aprilu ove godine usvojila Odluku o privatizaciji RTV Novi Pazar po metodu javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanje.
Na osnovu te Odluke, ovaj medij se nudio na prodaju po ceni od oko 450 hiljada evra, na koliko je tada bio procenjen njen kapital. 
Međutim, po nalogu Agencije za privatizaciju, sprovedena je nova procena vrednosti pa RTV Novi Pazar sada vredi pet puta manje.
Javno preduzeće za informisanje Novi Pazar osnovano je 2002. godine, zapošljava 81 radnika, a prema poslednjoj racionalizaciji koju je menadžment ovog medija sproveo njih 51 je višak. 
Prema nezvaničnim informacijama, više od 20 zaposlenih u ovom mediju odlučilo je da uzme otpremnine koje iznose 200 evra po godini radnog staža.
Osim RTV Novi Pazar, Agencija za privatizaciju danas je raspisala oglas za privatizaciju još tridesetak medija u Srbiji, među kojima nema TV Tutin.
Na osnovu Zakona o javnom informisanju, akcije ovog medija biće ponuđene radnicima, ukoliko ih oni ne prihvate, TV Tutin će biti izbrisana iz registra.

Izvor.radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO