Rijaliti u Prijepolju: Napad na novinara ili obračun vlasti sa opozicijom preko leđa novinara?

Prijepolje – Kako je prenela Sandžačka televizija, poznati privrednik u Prijepolju i visoki funkcioner SDP Osman Ćatić fizički je nasrnuo na novinara ove televizije koji je snimao njegov objekat koji se nalazi u ulici Brana Dučića.
Kako je navedeno u tv prilogu ove kuće Ćatić je sa obezbeđenjem nasrno na novinara, udario ga i oteo mu navodno kameru. Međutim, taj prilog ubrzo je povučen sa portala pomenute televizije a na njemu stoji samo šturo saopštenje.
,,Od strane Osmana Ćatića i njegovog desetočlanig obezbjeđenja i članova njegove uže porodice zbog izvještavanja sa terena i istraživačkog novinarstva, danas oko 12 časova fizički je u centru Prijepolja napadnut novinar Sandžak televizije V. M.

Napad je izvršio kontraverzni lokalni tajkun Osman Ćatić koji je prethodnih dana bio tema istraživačkog novinarstva ovog medija. Slučaj je prijavljen policiji.

Očekuje se hitna reakcija tužilaštva i novinarskih udruženja te organizacija za zaštitu novinara,” stoji na portalu dok je video sadržaj povučen.
Glas zapadne Srbije bez dileme osuđuje bilo kakav čak i verbalni sukob sa novinarom, dok fizički napad najoštrije osuđuje ukoliko ga je bilo“ kaže se u informaciji.
Murtezić uzdržan od izjava
Upravo iz tog razloga GZS je pozvao kolegu Vahida Murtezića koji je sudeći prema izveštaju bio meta napada. Međutim on nije bio raspoložen da priča na tu temu. Evo kako je tekao razgovor.
GZS: Poštovani kolega pre svega da kažemo da ne podržavamo bilo kakav napad na novinare na radnom mestu, i osuđujemo u startu takve postupke. Molimo Vas da nam pojasnite šta se zapravo dogodilo ko Vas je napao i gde?
Murtezić: Ja sam se nalazio na trotoaru.

Pročitali ste šta, ja nemam šta da vam pričam.
GZS: Da li vas je Osman udario ili njegovo obezbeđenje?
Murtezić: On lično i ostali posle njega, bilo je više njih.
GZS: Koliko ih je bilo?
Murtezić: Ja nemam stvarno nemam vremena da pričam.
Nakon toga je prekinuo vezu.
Ćatić: šokiran sam kakvim se prevarama bave
Glas zapadne Srbije je pozvao i Osmana Ćatića od kojeg je zatražio odgovor na pitanje da li je tačno da je nasrnuo na novinara na radnom mestu. Sandžačka tv prenela je da je Ćatić napustio zemlju nakon incidenta. Međutim mi smo ga pronašli u njegovoj fabrici u Ivanju.
GZS: Gospodine Ćatiću da li je tačna informacija da ste povredili novinara na radnom mestu?
Ćatić: Da samo znate sa kakvim ljudima imam posla, šta mi rade, dobro puko nisam. Šta rade i čime se služe ovo zlo nikad čuo nisam u životu. Čoveku nikada nisam učinio ništa nažao u životu ni pomislio.
GZS: Na koga mislite?
Ćatić: Na Samira Tandira. Verujete li da je on sa mojom decom drugo bratoučedo. Moja žena i njegova majka prvo bratučedo. Oni nemaju ni jedan dokaz, samo namišljaju i namiču. Oni su sa svojih novina skinuli sve, nemaju šta da prikažu samo se brukaju.
GZS: Mi vas jasno pitamo da li ste udarili kolegu Mujezinovića, ne za Tandira?
Ćatić: Nisam ga ni udario ni napao. On je bio na placu, ja sam ga upozorio da napusti moj plac i da nikada više ne ulazi u privatni posed i on je odmah napustio.
GZS: Šta je radilo vaše obezbeđenje?
Ćatić: Nemam ja obezbeđenje, kako crno obezbeđenje, to je bio narod iz kafića, ljudi doručkovali i ustali da vide i komentarisali kakav je to način da snima čoveku privatno imanje. Niko njega pogledao nije.
GZS: Pa u čemu je problem?

Ćatić: Blate me, sve je naručila vlast. Nek donesu rešenje za zatrpavanje, za rušenje za izgradnju kakvo hoće oni su vlast. Nikakvo rešenje nisam od vlasti dobio za taj posed. Zaustavio sam gradnju zato što sam naišao na parovod i dva visoko naponska kabla i nisam to hteo da izmeštam, tražio sam da oni to izmeste i da mi daju novo rešenje da pomerim zgradu ili nešto drugo. Oni to nisu hteli, kažu ne mogu zbog plana detaljne regulacije i tako to stoji. Napravili smo sporazum da se ja pomerim od puta da ostane veći trotoar i da se oslobodim svih tih elemenata, kada je ugovor trebalo da se potpiše oni to nisu hteli.Onda su krenuli sa medijskim blaćenjem.
GZS: Molimo Vas da se vratimo na napad na kolegu. Zašto ste oteli kameru?
Ćatić: Kameru mu niko nije ni pogledao, on je nju odneo. Nismo siledžije.

On je bio sa Medom Mekićem i nekim Dragom, kada su izašli sa mog placa došli su u kolima Samir Tandir i Gačević i vratili su se svi zajedno. Nisu izlazili jer su videli da smo mi stajali malo dalje. To je stvar policije i tužilaštva da radi. Spreman sam da dam sve odgovore neka me pozovu tu sam, sve je montirano, Taj momak nije kriv oni zloupotrebljavaju medij koji plaćaju, taj dečko ništa nije kriv, niti ga je ko dirao.
Mekić bez odgovora
Medu Mekiću visokom funkcioneru BDZ koji se u trenutku napada nalazio sa novinarskom ekipom postavili smo nekoliko pitanja.

-Da li je tačno da je gospodin Ćatić udario novinara?

– U kom svojstvu ste vi bili sa ekipom televizije?

– Kako su se zatekli gospodin Tandir (BDZ) i Gačević (NS) na mestu događaja?

– Da li se radi o obračunu vlasti sa opozicijom preko leđa novinara?

Pitanja smo prosledili juče, nakon razgovora sa gospodinom Mekićem koji je obećao da će odmah odgovoriti, ali do danas to nije učinio.
Medo Mekić nije odgovorio na postavljena pitanja novinara


Inače prilog koji je emitovala televizija SANA obrisan je sa jutjub kanala. Ova televizija poznata je kao jako bliska BDZ, finansira se dobrim delom iz budžeta opštine Prijepolje. Lokalna vlast tvrdi da im je ona jedini prozor u svet.

O čemu se ovde zaista radi ostavljamo čitaocima da procene.

 

Glas zapadne Srbije

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO