RTV Novi Pazar “izvisila” na konkursu za medije u Tutinu!

Tutin – Opština Tutin u 2016. godini izdvojiće sedam miliona dinara za sufinansiranje medijskih projekata. Prijavu na konkurs ove opštine dostavila je i Radio televizija Novi Pazar.

Opština Tutin, 10. marta 2016. Godine, raspisala je Konkurs za sufinansiranje projekata iz budžeta opštine Tutin, radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja.

Ovaj konkurs trajao je 15 dana i završen je u petak 25. marta. Pored našeg medija, Radio televizije Novi Pazar, kako nezvanično saznajemo prijave su dostavile i TV Tutin, TV Kopernikus ( koja je i novi vlasnik TV Raška) i Dangraf, izdavač dnevnog lista “Danas”.

Kako je navedeno u samom konkursu osnovni kriterijumi na osnovu kojih će se procenjivati prijavljeni projekti su stepen ostvarivanja javnog interesa u samoj realizaciji projekta , kao I mera pružanja veće garancije privrženosti profesionalnim i etičkim medijskim standardima.

Neki od posebnih kriterijuma navedenih u konkursu na osnovu kojih će se takođe procenjivati projekti su tehnička opremljenost i kadrovska osposobljenost medija koji podnosi projekat. Takođe vrednovaće se i iskustvo i kontinuitet u proizvodnji medijskih sadržaja definisanih konkursom.

Sredstva opštine Tutin za sufinansiranje medijskih projekata u oblasti javnog informisanja prošle godine dobili su TV Tutin i preduzeće Dangraf iz Beograda.

Radio televizija Novi Pazar pratiće tok Konkursa za sufinasiranje medijskih projekata opštine Tutin za 2016. godinu jer već imamo informacije da nekima od učesnika konkursa nije potpuna priložena dokumentacija.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO