Saćirović: Ne odustajem od borbe za prava Bošnjaka a SDP je prava partija da se do tih prava dođe

Na današnoj konferenciji za novinare u Sandžačkoj demoratskoj partiji obratio se Sead Šaćirović,član izbornog štaba. On je kazao da je svoju karijeru oko 16 godina gradio u jednom sistemu i nakon što je spoznao da se taj sistem bori za lične interese a ne za interese građana, naroda i masa odlučio da kaže ne takvom načinu rada i krenuo u novu političku borbu koju sada za njega predstavlja SDP.
„Sandžačka demokratska partija gaji ljudske vrijednosti, istinski način borbe, demokratsko opredeljenje, suživot i toleranciju, gajenje svega što je dobro, stvaranje suštinskih uslova za život svih naših građana, prevashodno Bošnjaka i svih drugih koji ovu partiju prepoznaju kao svoju.“, rekao je Šaćirović.
On je istakao da je član SDP, te da u potpunosti podržava sve ono što ona radi, gradi, za šta se zalaže i šta zastupa. On je svoje dugo ćutanje objasnio time što je čekao prigodni trenutak i smatra da je taj trenutak došao, posebno zbog onoga što se iz sistema u kojem je bio ovih dana plasira u javnosti, u vidu snimaka i izjava koje je tada davao. „Želim da građani znaju da se ponosim sa onim što sam bio, što sam sada i onim što ću biti. Od onih principa koji se odnose na borbu za prava Bošnjaka ja ne odustajem, a ova stranka je pravi način da se do tih prava dođe“, istakao je Šaćirović.
On se osvrnuo na svoje ranije izjave koje se odnose na „udaranje na integritet ljudi, na njihovu čast i obraz“. S tim u vezi je istakao: „Ni tada se sa njima nisam slagao, ali sam se nosio uvjerenjem da u situaciji postojanja vjerskog autoriteta sva odgovornost spada na nosioca sistema, a ne na nas koji smo bili vojnici tog sistema. Onog trenutka kada sam smogao hrabrosti da kažem „ne“ izašao sam i sada se nalazim ovde.“ Ponovio je svoju čvrstu rešenost u borbi za prava Bošnjaka koji nastavlja civilizirano bez obmana, bez udaranja na čast ljudi, bez svega onoga što predstavlja ona opcija koja sebe smatra za jedinu validnu, kao jedinu koja može da donese boljitak.
On je istako da je ovaj trenutak preloman je jer se sada navodno udružuju oni koji su najviše zla i štete doneli našem narodu. „Narod prepoznaje prave vrijednosti. Došlo je vrijeme da se otkaže poslušnost onima koji rade za svoje lične interese, za svoje benificije. Došlo je vrijeme da se da podrška istinskim vrijednostima, ljudima koji suštinski rade za naš kraj,koji grade, unapređuju institucije i stvaraju uslove koji su od suštinske važnosti za naš narod, za čitav Sandžak, ali i za Srbiju.“
On je zaključio da nije odustao od svojih načela za koja smatra da su dobra, ali je odustao od svega onoga što vodi u svađe, razjedinjenje, raskol i strah, a da ovom gradu,regionu i zemlji treba mir, tolerancija i suživot. „Nama su potrebni obrazovani ljudi i stvaranje uslova za obrazovanje i napredovanje u svakom smislu, a tu priliku pruža Sandžačka demokratska partija.“, kazao je Šaćirović i pozvao sve svoje prijatelje,sve svoje saradnike u bivšem sistemu, sve simatizere i ljude dobre volje da pruže podršku Sandžačkoj demokratskoj partiji, nama i meni lično.

On se svima zahvalio na podršci koja mu je u proteklom periodu mnogo značila. Svoje izlaganje je završio najavljući pobedu SDP na predstojećim izborima

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO