Saida Bukvić: U Albufeiru po novo svetsko zlato

Novopazarska kik-bokserka Saida Bukvić rekla je danas da je spremna za Svetsko prvenstvo u portugalskoj Albufeiri, gde će pokušati da sedmi put postane najbolja na planeti u lou-kiku, a peti put u seniorskoj konkurenciji.

“Spremna sam za novi izazov. Pripremala sam se u klubu sa bratom Sedadom, pa sa ostatkom reprezentacije Srbije na Zlatiboru. Imam čak 13 rivalki, a izdvojila bih Turkinju Zelihu Doan. Uvek je teže nešto braniti nego osvojiti. Sve žele da uzmu nešto što je moje, ali verujem da ću doneti novo zlato u Novi Pazar”, rekla je Bukvić.

Članica Bukvić tima nastupiće u lou-kiku do 52 kilograma.

Ona je u svetskom vrhu od 2012. godine i Sveskog prvenstva u Bratislavi, kada je uzela svetsko zlato u mleđejuniorskom uzrastu.

Pazarka je potom bila najbolja svetska juniorka u Riminiju, da bi nakon toga četiri puta uzastopno stigla do zlata kao seniorka – u Beogradu, Budimpešti, Sarajevu i Lidu di Jezolu.

“Pripremamo se posebno za Doan. Ne kažem da ostale nisu kvalitetne, u suprotnom ne bi učestvovale na Svetskom prvenstvu. Ne vidim, ipak, da mogu da ugroze Saidu. Lou-kik evoluira vremenom, ali Saida zauzme gard i kontroliše situaciju u ringu. Kad protivnice nešto pokušaju, usledi kazna”, naveo je trener Sedad Bukvić.

Svetsko kik-boks prvenstvo u Albufeiri biće održano od 17. do 26. novembra.

M. Minić

The post Saida Bukvić: U Albufeiru po novo svetsko zlato appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Saida Bukvić: U Albufeiru po novo svetsko zlato appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO