Sanacija i rekonstrukcija Gradskog stadiona

‘’Novi Pazar je prepoznat kao grad fudbala i grad sporta, a naši sportisti svojim rezultatima opravdavaju ulaganja u sportsku infrastrukturu’’, izjavio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac prilikom obilaska radova na Gradskom stadionu. Radove su obišli i zamenik gradonačelnik Vladimir Marinković i pomoćnik gradonačelnika Tarik Rupić. Rekonstrukcija glavnog superligaškog terena u gradu trbalo bi da bude završena pre početka nove takmičarske sezone.

U takmičarskoj pauzi do sada je potpuno rekonstruisana istočna tribina. Završeno je betorniranje, sanacija stepeništa, izgrađeni novi toaleti sa dodatnim tuševima i postavljeno 2750 novih stolica u bojama novopazarskog superligaša. Radove finansira Grad Novi Pazar.

”Mi kao lokalna samouprava se trudimo da stvorimo što bolje uslove za naše sportiste, u ovom slučaju  za naše fudbalere. Novi Pazar je stabilan superligaš, Jošanica je ove godine ušla u Srpsku ligu. Naša publika je jedna od najbrojnijih u zemlji. Što se tiče fudbalske infrastrukture, sigurno smo među pet gradova u zemlji. Biće ovo jedan od boljih stadiona u zemlji. Trudimo se da naši fudbaleri i sportisti imaju optimalne uslove za obavljanje treninga i odigravanje utakmica”, izjavio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Podsetio je da pre 15 godina osim glavnog, nisu postojali ni pomoćni tereni, a sada ih ima osam. Naglasio je da će gradska uprava nastaviti da ulaže u sportsku infrastrukturu, jer to, kako je istako naši sportisti zaslužuju.

Jedan od proslavljenih fudbalera, aktuelni predsenik FK Novi Pazar Bajro Župić kaže da su uslovi sada i tokom osamdesetih, kada je on aktivno igrao fudbal, neuporedivi.

”Mi sada imamo uslove kao Partizan i Zvezda. Imamo 4 veštačke trave i četiri prirodne.  Ja kada sam bio igrač imali smo samo ovaj teren i nikakve uslove. Trenirali smo kod bolnice ili u Šutenovcu, gde je bio pesak”, rekao je Župić.

Radovi uvod u nove investicije
Radovi na sanaciji i rekonstrukciji Gradskog stadiona biće završeni pre početka nove takmičarske sezone. Oni su, prema rečima direktora Ustanove za sport, Emira Mehmedovića samo uvod u tri ključne investicije u narednom periodu.

”Trenutno se radi na sanaciji severne tribine. Tu je neophodna nova izolacija, kako bi tribina bila još funkcionalnija. Takođe ćemo uraditi prefarbavanje pometnute tribine u bojama našeg superligaša. Istovremeno radimo na postavljanju novih stolica na zapadnoj tribini gde će biti 3150 stolica. Sve je ovo neka uvertira za tri ključne investicije koje nas očekuju u narednom periodu”, rekao je Mehmedović.

Radiće se i na zameni veštačke podloge na trenažnom kampu za mlađe kategorije u Šutenovcu – navodi Mehmedović. To će, kako ističe, investirati Fudbalski savez Srbije od sredstava solidarnosti koja pripadaju Fudbalskom klubu Novi Pazar u toku jedne godine.

Mehmedović je takođe rekao da je u toku završna faza izrade projekta za dugoočekivanu južnu tribinu. Izrazio je nadu da će i ti radovi početi uskoro, čime će, kako je rekao, biti postignut i vizuelni i funkcionalni efekat u narednom periodu.

The post Sanacija i rekonstrukcija Gradskog stadiona appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Sanacija i rekonstrukcija Gradskog stadiona appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO