SDP Ostvarila Trostruki Uspeh na Izborima u Tutinu

Sandžačka demokratska partija (SDP) u Tutinu izrazila je zadovoljstvo postignutim rezultatima na današnjim lokalnim izborima u toj opštini. Prema informacijama sa polovine obrađenih biračkih mesta, lista “Probudite se, ljudi – Lejla Redžematović”, koju podržava SDP, osvojila je 16,6 odsto glasova i obezbedila šest mandata u lokalnom parlamentu, što je tri puta više u poređenju sa izborima 2020. godine, kada su osvojili dva mandata.

“Zadovoljni smo izbornim rezultatima, brojem osvojenih glasova i mandatima u lokalnom parlamentu. U poređenju sa prethodnim izborima pre četiri godine, utrostručili smo uspeh. Građani su prepoznali naš rad i projekte koje smo realizovali sa samo dva odbornika. Sada, sa šest odbornika, očekujemo još veće uspehe i doprinos zajednici.

Stranka demokratske akcije Sandžaka nije obezbedila samostalnu većinu, politička situacija je šarolika, jer je bilo sedam učesnika na izborima i svi su prešli cenzus. Čestitao sam svima na izbornom rezultatu”, izjavio je za RTV Novi Pazar Besim Hamzagić, predsednik Opštinskog odbora SDP Tutin.

Hamzagić je takođe komentarisao rezultate SDA Sandžaka.

“Iznenađujuće je što je SDA Sandžaka, uprkos teškom stanju opštine, zadržala rezultat. Opština je u blokadi, sa dugovima, praktično pred bankrotom, ali su našli način da održe podršku. Nemaju većinu, moraće ponovo da formiraju koaliciju. Mi smo, sa dva odbornika u prošlom mandatu, realizovali kapitalne projekte u opštini Tutin. Zahvaljujući našem lideru Rasimu Ljajiću, u poslednjih mesec dana smo uradili mnogo, investiralo se u Tutin kao nikad u poslednjih deset godina”, rekao je Hamzagić.

On je naglasio značaj projekata koje je SDP realizovao u protekle četiri godine.

“Ulagali smo u putnu infrastrukturu i elektrodistributivnu mrežu. Nažalost, kampanja je bila negativna prema nama, upravo zbog naših uspeha. Situacija je bila teška, ali smo pokazali građanima da su naše investicije dugoročne. Sve investicije i radovi koji su sada u toku, biće realizovani u punom kapacitetu, kako je obećao naš lider Rasim Ljajić, bez obzira na izborni rezultat.

Možda je rano govoriti o tome, ali su li na vidiku moguće postizborne koalicije? Sve opcije su otvorene. Bilo je više učesnika na izborima, a mi smo sa dva odbornika uspeli da budemo deo vlasti i da pravimo prekompozicije. Sada možemo biti centralna tačka okupljanja i formirati vlast kakvu Tutin zaslužuje. Može doći i do drugih dešavanja, ali želim naglasiti da će Sandžačka demokratska partija dati doprinos opštini Tutin, bilo da smo na vlasti ili u opoziciji”, zaključio je Hamzagić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO