Sead Z. saslušan u Novom Pazaru nakon ekstradicije iz Austrije zbog optužbi za brutalno ubistvo Nusreta Destanovića

Foto:E.Ćorović Sead Z.(27) iz Sjenice koji je izručen Srbiji nakon hapšenja u Austriji po međunarodnoj poternici zbog sumnje da je ubio Nusreta Destanovića (28) iz Tutina, saslušan je u sudu u Novom Pazaru.

On se tereti da je 8.februara naneo smrtne povrede oštrim predmetom Nusretu a potom njegovo telo bacio u bunar.

Kako je ranije saopšteno iz policije, Sead Z. je telo ubijenog bacio u napušteni bunar u selu Međugor u blizini svoje kuće, u okolini Sjenice, gde je dva dana kasnije pronađeno.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru tereti ga da je počinio teško ubistvo, a Viši sud mu je već u odsustvu odredio pritvor.

Podsetimo, Sead je 21. februara uhapšen u Austriji, pa je sud Ministarstvu pravde Srbije dostavio sva dokumenta neophodna za pokretanje postupka ekstradicije, što su pravosudne vlasti Austrije i odobrile i on se danas nakon tri meseca našao pred Višim sudom u Novom Pazaru.

Ovim su se stekli uslovi za sprovođenje krivičnog postupka koji sprovodi Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru.

Nusret Destanović pronađen je mrtav u bunaru 10. februara ove godine, a okolnosti njegove smrti izazivaju brojna pitanja i šok među građanima.

Kako se sumnja, tragični niz događaja započeo je kada je Nusret primio poruku s Rijaldinog telefona. Poruka, za koju se ispostavilo da ju je poslala osoba koja je želela da mu naudi, pozivala ga je da dođe do nje. Nusret, ništa ne sumnjajući, odazvao se pozivu, ali umesto očekivanog susreta, dočekala ga je zaseda.

Na dogovorenom mestu, umesto žene, sačekala su ga nekoliko muškaraca koji su ga brutalno pretukli.

Nekoliko dana kasnije u velikoj policijskoj akciji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su troje osoba u vezi sa brutalnim ubistvom Nusreta Destanovića iz Tutina.

Među uhapšenima je E. Dž. (18) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saizvršilaštvu, kao i Elvis Hrnjak (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Treća osoba, Rijalda H. (27) iz Sjenice, uhapšena je zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog dela. Dok je Sead Ž. u bekstvu i nedostupan policijskim organima.

Prema informacijama iz policije, sumnja se da su E. Dž. i Sead Ž., poznat i kao Ahmetović, u saizvršilaštvu naneli smrtne povrede Nusretu Destanoviću koristeći oštar predmet.

Incident se dogodio 8. februara ove godine, a telo nesrećnog mladića je pronađeno u napuštenom bunaru u selu Međugorje u okolini Sjenice.

U razgovoru Seada sa Nusretovim bratom javnost je imala priliku čuti dva dela snimljenog razgovor između S.Z. osobe optužene za ubistvo i brata žrtve, Nusreta Destanovića. Sead je i tada govorio da nije ubio Nusreta.

informer

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO