Sedam koraka do Superlige Srbije

Odbojkaši Novog Pazara gostuju Kosovskoj Mitrovici, u utakmici 16. kola Prve lige Srbije.

Pazarci jure desetu vezanu pobedu u prvenstvu, a drugu ovosezonsku protiv Kosovske Mitrovice, koju su jesenas kao domaćini savladali sa 3:0 u setovima.

“Osećamo se odlično. Ušli smo u niz pobeda, ali nema lake utakmice, nema relaksa. Svaka je komplikovana. Moramo da uvek da igramo kao da je za titulu”, rekao je kapiten Pazaraca Aldin Zoranić.

Sedam kola pre kraja prvoligaškog takmičenja, Novi Pazar je treći na tabeli sa 12 pobeda i tri poraza, dok je petoplasirana Kosovska Mitrovica na skoru 7/8.

Mitrovčani su u prošlom kolu poklekli od Dubočice u Leskovcu, ali tek posle pet setova.

“Protivnik igra s krajeva, pa preko sredine. Sve zavisi od raspoloženja i situacije. Otprilike, u svakom timu su po tri superligaška igrača. Oni znaju da igraju, što nas motiviše”, naveo je Zoranić.

Slede mečevi koje odlučuju o plasmanu u Superligu Srbije, a Novi Pazar će ugostiti oba direktna konkurenta – vodeću Dubočicu koja ima učinak 14/1 i Spartak iz Ljiga na drugoj poziciji sa skorom 13/2.

“Ponekad nesvesno ‘uđe taj crv’ u glavu i ne dozvoljava da budeš miran. Razmišljamo o Superligi, iako se trudimo da idemo korak po korak. Zaslužujemo elitu, ovi momci je zaslužuju, ali to zavisi od mnogo faktora”, zaključio je Zoranić.

Kosovska Mitrovica i Novi Pazar igraju u petak od 20.00 u dvorani Osnovne škole Milun Ivanović u Ušću.

M. Minić

The post Sedam koraka do Superlige Srbije appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO