SKANDAL! Bivši lider pokreta 1389 savetnik u Vladi Srbije VIDEO

Miša Vacić, portparol desničarskog pokreta 1389, objavio je na društvenim mrežama da je počeo da radi kao savetnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Vacić je za Insajder.net potvrdio da su ga pre dva meseca pozvali da radi, ali nije želeo da kaže čiji je to bio predlog. Kako prenosi taj portal, Vacić je rekao da ga je za poziciju savetnika kvalifikovalo “iskustvo od 15 godina u borbi za očuvanje srpske teritorije na Kosovu“.

Miša Vacić je osuđivan zbog diskriminacije LGBT populacije, držanja oružja i ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti.

Vacić je 2013. osuđen između ostalog zbog toga što je dok je bio član desničarskog pokreta pozivao na nasilje ako do Parade ponosa dođe.

Kako je navedeno u presudi, Vacić je osuđen zbog štampanja i širenja propagandnog materijala – 229 nalepnica s tekstom “Nećemo gej paradu, hoćemo patriotsku vladu” i davanja pretećih i uvredljivih izjava medijama.

Na pitanja Insajder.neta da li je sada kao državni službenik promenio stav i po pitanju LGBT populacije, Vacić nije imao komentar.

Fotografije u zgradi Vlade Srbije Vacić je u medjuvremenu uklonio sa društvenih mreža, ali nije uklonio fotomontaže i uvredljive poruke upućene LGBT populaciji, migrantima ili predstavnicima opozicionih stranaka.

insajder.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO