SPORTSKA KOLUMNA! U Pazaru ništa novo – TEŠOVIĆU ODLAZI

Još jedna bleda igra fudbalera Novog Pazara koja je samo potvrdila ono što se vidi i golim okom: loša ekipa od koje je gori samo njen trener. Šta još treba da se desi da tzv. trener Plavih podnese ostavku? Iako je obećao da će to uraditi u slučaju nepovoljnog rezultata sa Trajalom, Darko Tešović je brutalno slagao i sebe i Upravu i navijače. Ni neresen razultat sa Kolubarom na svom terenu nije dovoljan da ovaj čovek,bez časti i obraza,preuzme odgvornost na sebe i mirno napusti klub. Čini se da Novi Pazar u svojoj novijoj istoriji nije imao za trenera veću fudbalsku neznalicu od Tešovića. To tvrde i pojedini fudbaleri koji su promenili na desetine trenera u svojim karijerama. Tešović zna da je izgubio svaki autoritet kod igrača,navijača i Uprave, ali on želi da bude smenjen da bi mogao da dobije bar jos dve plate predvidjene Ugovorom. I ekonom kluba bi pre mogao da podigne i motiviše ekipu nego što može ovaj bezidejni, anemični i neharizmatični čovek, kome su važnije dve plate od ugleda, časti i morala,ako ih uopste ima.

Posebna priča je način na koji vodi utakmicu. Bez obzira na dešavanja na terenu ili rezultat,on ne vrši izmenu pre 60.og minuta. I to nepogrešivo pogrešno. Na utakmici sa Kolubarom on menja Hota, koji je jedini ulazio u neke šanse i stvarao kakve-takve probleme protivničkoj odbrani, posle čega napadači Plavih nisu praktično stvorili ni jednu polupriliku. Umesto da pojača napad izvodjenjem nekog odbrambenog igrača,on menja centarfora za centarfora. Klupu za rezerve odavno je zasluzio i najiskusniji Alivodić koji ni izdaleka ne pruza partije vredne njegove igračke karijere. Preko 65% pogresnih dodavanja su poražavajući podatak za fudbalera koji je doveden kao najveće pojacanje, koji je dobio koliko je tražio i koji ništa od toga na terenu nije vratio.

Otežavajuca okolnost je svakako činjenica da Pazar celu sezonu igra bez oba beka,uprkos brojnim eksperimentima na tim pozicijama. Niko nije zaslužio ni da se primakne prvom timu, a kamoli da startuje u ekipi koja je pretendovala za najviši plasman. Zadnja linija nije ništa bolja, imajući u vidu nesigurnost tokom cele sezone i kod Rubezica i kod golmana Divca. Na sredini terena imate čitav buljuk igrača, ali bez konkretnog poteza ili završnog pasa. Uz sudijske greške ili bolje reci kradje, Pazar nije mogao ništa više ni da očekuje.  

Posebno, Plavi nisu imali sreće sa trenerima ove sezone. Mnogi su mislili da posle Matića ne može doći gori trener. Ali prevarili su se. Tešović je nešto najgore što je moglo da zadesi fudbalski klub, i u stručnom i u ljudskom smislu. Sada više i niko ne postavlja pitanje da li Tešović treba da ode? Kasno je i sutra da se to dogodi. Ukoliko nema na fudbalskom tržistu adekvatnih rešenja, bolje je da ekipu vodi i fizioterapeut nego jedna fubalska neznalica i čovek bez trunke morala. 

                          E. Župljanin

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO