SPP IZGUBILA PRIJEPOLJE! Formirana vlast u Prijepolju: SNS-u predsednik Opštine, SDP-u predsednik Skupštine opštine i zamenik predsednika opštine

Prijepolje – Buduću lokalnu vlast u Prijepolju činiće stranke okupljene na izbornim listama „Aleksandar Vučić – Ivica Dačić – Za našu decu“ i „Zajedno za Prijepolje – Rasim Ljajić“, predvođene Srpskom naprednom strankom i Sandžačkom demokratskom partijom. Nosilac prvoplasirane liste Vladimir Babić kandidat je za predsednika opštine dok je kandidat za njegovog zamenika Esad Hodžić, predsednik Opštinskog odbora Sandžačke demokratske partije.

Nezvanične informacije da će buduću lokalnu vlast u Prijepolju činiti stranke sa koalicionih izbornih listi predvođenih Srpskom naprednom strankom i Sandžačkom demokratskom partijom potvrdio je za televiziju Forum i portal Forum info Izudin Šantić iz SDP-a. Tako će se u vlasti, uz ove dve stranke, naći i Socijalistička partija Srbije, Srpska radikalna stranka, Socijaldemokratska partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Liberalno demokratska partija i organizacija „Stub“. Dan pre održavanja konstitutivne sednice Skupštine opštine održan je pripremni sastanak budućih koalicionih partnera, a Šantić kaže da se do dogovora došlo lako, ubrzo nakon izbora.

Kandidat za mesto predsednika Opštine je Vladimir Babić, za zamenika predsednika Esad Hodžić, a za predsednika Skupštine opštine Šantić.

Ako bude izabran za predsednika Skupštine opštine Šantić kaže da će u lokalni parlament vratiti duh razumevanja i konstruktivnog dijaloga, pre svega zbog rešavanja nagomilanih problema, kao i da, sa ovakvim pristupom, ne očekuje bilo kakve probleme u radu Skupštine u kojoj će vladajuća koalicija imati stabilnu većinu. Sa dvojicom odbornika grupa građana „Za bolje Prijepolje – Lutka“ i „Za čisto Prijepolje“ – 29 od 41.

Šantić nam je rekao da će u četvrtak biti formirano i Opštinsko veće, koje će imati isti broj članova kao i u prošlom mandatu. Uz predsednika i zamenika predsednika činiće ga još šest članova – dva predstavnika imaće Srpska napredna stranka, dva koalicija „Zajedno za Prijepolje“ i po jednog Srpska radikalna stranka i Socijalistička partija Srbije. Kako stvari sada stoje, u opoziciji će biti Stranka pravde i pomirenja, Demokratska partija Sandžaka i Stranka demokratske akcije.

foruminfo. rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO