SRBIJA ŽELI NAJBOLJE ODNOSE SA BIH I TURSKOM

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija želi najbolje odnose sa BiH i Tuskom, što podrazumeva i veća međusobna ulaganja i nastup na trećim tržištima

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, na sastanku sa ministrom ekonomije Turske Nihatom Zejbekčijem i ministrom za ekonomske odnose BiH Mirkom Šarovićem Vučić je podržao rad Trilateralnog trgovinskog komiteta, kao i sve aktivnosti tri zemlje koje za cilj imaju jaču i raznovrsniju trgovinsku saradnju i ekonomske odnose.

Ministar Zejbekči predložio je da se Biznis forum, kao stalno trilateralno telo, češće sastaje i istakao da će rad Halk banke, prve turske banke na srpskom tržištu, biti značajan podsticaj za turske investitore.

Ministar Šarović rekao je da Srbija i BiH imaju stalan rast trgovinske razmene, a da zajednički mogu da ostvare i rast razmene sa Turskom kroz saradnju u različitim oblastima.

“Važan korak u tome biće početak rada zajedničkog trgovinsko-turističkog predstavništva Srbije i BiH u Istanbulu, za koji je prostor obezbedila turska strana”, rekao je Šarović.

Sastanku je prisustvovao i potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO