SREBRENICA JE PALA! SRAM VAS BILO BOSANSKI LIDERI! Ćamil Duraković: Grujičić je pobijedio, ostaje nam mogućnost žalbe

PolitikaEkonomijaCrna hronikaKulturaObrazovanjeDogađaji / Promo
14.10.2016. / 15:29h Politika – Duraković ima 3.897, a Grujičić 4.675 glasova Ćamil Duraković: Grujičić je pobijedio, ostaje nam mogućnost žalbe Ćamil Duraković: Grujičić je pobijedio, ostaje nam mogućnost žalbe Ćamil Duraković / Vijesti.ba Aktuelni načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković za Klix.ba je kazao da je kandidat srpskih stranaka za načelnika Srebrenice Mladen Grujičić pobijedio na Lokalnim izborima, ali da mu ipak ostaje mogućnost žalbe na odluku Centralne izborne komisije (CIK BiH).

Prema rezultatima dostupnim na stranici CIK-a koji su ažurirani danas u 12 sati, Duraković ima 3.897, a Grujičić 4.675 glasova.

“Ostalo je još malo glasova da se prebroji iz odsustva, a što se tiče pošte sve je prebrojano. Računa na još 100 ili 200 glasova iz odsustva, a iako svi glasovi budu za mene, neće biti velikih promjena – Grujičić je pobjednik sa 600 ili 700 glasova više. Nisam očekivao znatno drugačiju situaciju, ali ćemo ipak čekati ponedjeljak da se potvrde izborni rezultati”, kazao je Duraković i dodao kako će iskoristit zakonsko pravo žalbe na određene stvari.

Aktuelni načelnik Općine Srebrenica ističe da će prvenstveno žaliti na ishod glasova putem pošte.

“Već imamo dokaze da ljudima koji su registrirani za glasanje na taj način nisu poslani listići, potom je bilo ljudi koji su se prijavili za glasanje i naveli jednu adresu, a CIK je listiće poslao na drugu. Sve glasove putem pošte koje smo očekivali, očito bi otišli nama i pobijedili bismo. Treba samo provjeriti i podnijeti pritužbe u zakonskim okvirima te ćemo na taj način osporiti postupak policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) koji su nezakonito ušli u prostorije Općine Srebrenica”, ističe Duraković.

Na kraju je kazao kako još uvijek ne može priznati poraz dok se ne okonča izborni proces, to jest dok svi ne kažu završnu riječ.

(Vijesti.ba / Klix)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO