SZS uz evropski Novi Pazar

Stranka za Sandžak neće izaći samostalno na izbore. To je na konferenciji za novinare izjavio predsednik SZS-a Fevzija Murić. On je rekao da će ta stranka na lokalnim izborima podržati listu Sandžačke demokratske partije ”Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”, a na parlamentarnim listu SNS-a ”Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”. Murić je pozvao članove i simpatizere svoje stranke da na predstojećim lokalni i parlamentarnim izborima podrže liste pod rednim brojem 1.

Objašnjavajući razloge takve odluke predsednik Stranke za Sandžak Fevzija Murić je na konferenciji za novinare rekao da ta stranka ne želi da doprinosi daljem usitnjavanju političke scene, a kao glavni razlog naveo je ostvarene rezultate pomenutih kandidovanih lista pod rednim brojem 1 i na loklalnim i na parlamentanim izborima.

”Analizirajući do sada sve urađene kapitalne projekte, kako i one koji se trenutno realizuju, a koji su od velikog značaja za Sandžak, kao i aktuelnu političku scenu, koja se u kampanji sve više usitnjava, SZS je donela odluku da ne izlazi samostalno na izbore. Podržaćemo dosadašnjeg koalicionog partnera Sandžačku demokratsku partiju”, izjavio je Murić.

Kao glavni razlog podrške listi ”Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”, Murić je naveo da je na toj listi kandidat za narodnog paslanika iz Novog Pazara dr Muamer Bačevac.

”Smatramo da je Muamer Bačevac u dosadašnjem periodu uspešno sprovodio sve što je od interesa za Novi Pazar i Sandžak. Poseban je njegov značaj u oblasti iz koje potiče, iz oblasti organizacije zdravstvenog sistema”, objasnio je Murić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO