Tahirović u Skoplju do evropskih i svetskih normi

Reprezentativac Srbije u kajaku na divljim vodama Alen Tahirović zabeležio je uspešan nastup minulog vikenda u Severnoj Makedoniji.

Novopazarski kajakaš je na Evropskom kupu u spustu na divljim vodama u Skoplju ispunio normu u sprintu za ovogodišnji šampionat Evrope.

Prvenstvo Starog kontineta biće održano tokom maja na istoj stazi, u kanjonu Matke.

“Praktično bez treninga, bio sam šesti u sprintu. Imao sam mali zaostatak u odnosu na trećeplasiranog. Ispunio sam vizu za Evropsko prvenstvo u Skoplju. Takođe, ove godine me očekuju Svetsko prvenstvo u Augzburgu i svetsko takmičenje za usrast do 23 godine u Češkoj”, rekao je Tahirović.

On je izrazio očekivanje da će na tim takmičenjima da ostvari dobre rezultate.

“Počinjem s pravim pripremama. Odgovara mi i vodostaj reke Raške. Želim u najboljem svetlu sa predstavim grad i Državni univerzitet u Novom Pazaru” naveo je Tahirović.

Tahirović je naglasio da je Srbija imala dobru generaciju divljavodaša, ali da su mnogi prestali da se bave kajakom.

“Posebno bih istakao kvalitet, upornost i posvećenost Marka Marjanovića. On je nekoliko puta bio nadomak velikih medalja. Nedostajalo mu je i sreće. Ja imam bronzu sa Evropskog kupa. Verujem da ću se dobro spremiti i da ću biti spreman za visoke plasmane ove godine”, kazao je Tahirović.

Alen Tahirović je član obrenovačkog Kajak kanu kluba Zabrežje.

M. Minić

The post Tahirović u Skoplju do evropskih i svetskih normi appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO