Teretni voz naleteo na automobil, teže povređen vozač

Foto: E.Ćorović BEOGRAD – Vozač automobila teže je povređen kada je jutros u 03.45 sati, na delu pruge Majdanpek – Požarevac, ispred Kučeva, na putnom prelazu, obezbeđenom Andrejinim krstom i znakom “stop”, teretni voz naleteo na putničko vozilo.

Kako je saopštila “Srbija kargo” a.d. teže povređeni vozač drumskog vozila u ovoj nesreći, nije se zaustavio ispred putnog prelaza, odnosno ispred znaka za obavezno zaustavljanje drumskih vozila i kolima hitne pomoći prevezen je u bolnicu.

Teretna kompozicija je u svom sastavu imala 16 vagona, natovarenih rudom i saobraćala je na relaciji Bor teretna – Požarevac – Bar.

Na lice mesta su izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i zajednička železnička komisija „Infrastruktura železnice Srbije“ i „Srbija Kargo“ za isleđenje vanrednih događaja, koja će utvrditi sve detalje ove nesreće.

Železničke kompanije „Srbija Kargo“ i „Infrastruktura železnice Srbije“ ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, jer, se, kako se ističe u saopštenju, samo tako mogu sprečiti ovakve nesreće i sačuvati ljudski životi.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO