Tovar garderobe vredan preko 50.000 evra ispod tepiha

BEOGRAD – Carinici su 13. novembra 2023. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja nove garderobe, vredne preko 50.000 evra, koja je bila skrivena ispod upotrebljavanih stvari u jednom kombiju.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu pristigao teretni kombi strane registracije, kojim je iz Švedske ka našoj zemlji sam putovao 53-godišnji putnik.

Prilikom susreta sa carinicima vozač je rekao da sem korišćenih stvari, dva tepiha i dva televizora, nema ništa za prijavljivanje.

Carinici su se ipak odlučili da detaljno pregledaju vozilo, ali kada su pokušali da otvore zadnja vrata, ispostavilo se da su ona blokirana.

Međutim, otvorivši bočna vrata, ispod cerade kojom su bile prekrivene prijavljene upotrebljavane stvari, pronađeno je mnoštvo džakova i paketa sa novom garderobom.

Prebrojavanjem je utvrđeno da se radi o 1.140 novih muških i ženskih odevnih predmeta, čija je vrednost procenjena na preko 51.000 evra.

Reč je o jaknama, džemperima, kardiganima, duksericama i majicama različitih stranih robnih marki.

Pored toga, utvrđeno je da vozač, državljanin Republike Srbije, ne poseduje ni radnu ni boravišnu vizu, što je uslov za upravljanje vozilom stranih registarskih oznaka, tako da je pored krijumčarene garderobe, do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, zadržan i teretni kombi vredan oko 4.000 evra.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO