Tutin: Novac za medije dobili Tv Tutin,  Beta, Tv Jedinstvo, Grbović glasao protiv

Komisija za ocenjivanje projekata pristiglih na konkurs lokalne samouprave Tutina za sufinansiranje medija predložiće Opštinskom veću da od predviđenih sedam miliona, 6,5 dodeli TV Tutin, 300.000 dinara TV Jedinstvo, a 200.000 Novinskoj agenciji Beta, vlasniku radija Sto plus. 

Za ovu odluku glasala su dva od tri člana komisije, dok je Anel Grbović, predstavnik Udruženja novinara Srbije, bio protiv.

On je u izjavi za radio Sto plus rekao da je glasao protiv svih odluka komisije jer je smatrao da televizije Tutin i Kopernikus Raška nisu imale pravo učestvovanja na konkursu jer imaju izrečene opomene od strane Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

“Smatram da je prekršen član 36. Pravilnika o sufinansiranju medijskih projekata, ali sam preglasan i doneta je takva odluka. Takođe, smatram i da su projekti pojedinih medija, koji nisu dobili sredstva, daleko bolji od projekta TV Tutin koja je dobila najviše novca”, izjavio je Grbović.

Međutim, direktor TV Tutin Amir Numanović kaže da su oni kontaktirali REM i da im je rečeno da mogu da učestvuju na konkursu.

“Dobili smo informaciju da izrečena mera za nedostavljanje muzičkih košuljica nema dodirnih tačaka sa kršenjem profesionalnih i etičkih standarda, što bi trebalo da znaju i članovi komisije koje delegiraju novinarska udruženja”, kazao je Numanović.

Osim televizija Tutin i Jedinstvo i Novinske agencije Beta, na konkurs Opštine Tutin za sufinansiranje medijskih projekata prijavili su se i televizije Novi Pazar i Kopernikus Raška, kao i Dangraf, izdavač dnevnog lista Danas.

Radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO