Tutinci nezadovoljni uslovima za život

Umesto putokaza stanovnici Tutina od svojih vlasti traže ispravnu vodu za piće I bolje uređen životni prostor. Kako kažu, ta opština je u sve težoj situaciji, pa su tri mjeseca s zbog štrajka tamošnjih komunlaca zatrpani smećem.

Odvoženje smeća je počelo, ali je Tutin i dalje u neredu. I kvalitet vode kojom se potrošači snabdevaju je diskutabilan. Iako u komunalnom preduzeću “Gradac” tvrde da je ispravna za piće, ne negiraju da je usled padavina voda zamućena.

Nezadovoljni stanovnici Tutina zbog loše situacije u ovoj sandžačkoj opštini, kažu da im putokazi nisu potrebni, te da sami znaju gde da potraže bolje životne uslove. Oni se žale na lošu putnu infratsrukturu I ističu da nemaju elementarne uslova za život pa su na visokim temperaturama bili bez vode za piće i zatrpani smećem.

Sa druge strane direktror JKP “Gardac” Mirfat Tahirović tvrdi da je voda uglavnom ispravna za piće, ali da ima dana kada je usled padavina ili topljenja snega mutna.

“Stanovnici Tutina više imaju sugestiju od neisparvnosti vode, mada ima perioda kada nije za piće. Obično je to kada su velike padavine I kada se otapa sneg. Ostalih dana voda je za upotrebu”, rekao je Tahrović.

On ističe da su radnici počeli da uklanjaju smeće sa ulica Tutina, koje se nisu čistile tri meseca.

Ako je suditi po komentarima meštana Tutina, opštine koja u zemljama zapadne evrope ima veliku dijasporu, tamo će ih ubuduće biti sve više. Tada će, šale se Tutinci, putokazi I imati neku svrhu.

izvor: rtvnp.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO