U avionu koji se srušio bilo 470.000 dolara pomoći

Avion koji se srušio na krajnjem istoku Indonezije prevozio je gotovo 470.000 dolara humanitarne pomoći za siromašne porodice, izjavio je danas zvaničnik lokalne pošte.

Olupina aviona nađena je jutros u planinskom području indonežanske provincije Papua. Avion, u kojem je bilo 49 putnika, uključujući petoro dece i pet članova posade, srušio se u nedelju tokom leta iz Džajapure ka Oksibilu, usled loših vremenskih uslova.

U avionu je bilo i pet poštanskih službenika koji su nosili četiri vreće sa 468.750 dolara, rekao je agenciji AP šef pošte u glavnom gradu Papue Hariono.

Novac koji je obezbedilo Ministarstvo za socijalna pitanja trebalo je da bude podeljen siromašnima u udaljenim područjima preko pošte u Oksibilu, kako bi bile ublažene posledice poskupljenja goriva, kazao je Hariono.

Administracija predsednika Džokoa Vidoda je prošle godine podigla cene goriva i smanjila vladine subvencije, što je izazvalo proteste širom zemlje.

Među putnicima je bilo i pet lokalnih zvaničnika i članova lokalnog parlamenta koji su putovali u Oksibil da bi prisustvovali proslavi 70. godišnjice nezavisnosti Indonezije, izjavio je zvaničnik aviokompanije Budiono.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO