U cjelonoćnim izraelskim napadima na Gazu ubijen veliki broj Palestinaca

Mnogo ljudi je ubijeno, a na desetine su povrijeđene u napadima koje je izraelska vojska tokom noći izvela na okupirani i blokirani Pojas Gaze.

Prema službenoj palestinskoj novinskoj agenciji WAFA, 159. dana napada i okupacije, izraelska vojska je zračnim napadima, artiljerijskom vatrom i projektilima pogodila četvrti Ed-Durj i Ez-Zeytun i ulice Saladin i Sahabe na sjeveru grada Gaze.

Dvije osobe su poginule, a četvero djece je ranjeno kada je izraelska vojska bombardovala kuću u okrugu Ed-Durju.

Mnogi Palestinci su ubijeni, a veliki broj je i povrijeđen u napadima u okrugu Ez-Zeytun i ulicama Saladin i Sahabae.

Izraelska vojska, koja je tenkovskom i artiljerijskom vatrom pogodila centralne i sjeverne regije Pojasa Gaze, do jutra je ratnim avionima bombardovala i sjeverne i zapadne dijelove južnog grada Khan Younisa i naselje Hamad.

Sinoć su izraelske snage bombardovale kuću u gradu Deir al-Belahu u centralnim dijelovima Gaze, a u napadu je ubijeno deset Palestinaca, uključujući bebe.

Po tužbi za genocid koju je pokrenula Južnoafrička Republika, Međunarodni sud pravde je 26. januara presudio da se Izrael mora suzdržati od bilo kakvih radnji povezanih s ubijanjem, napadima i uništavanjem stanovnika Pojasa Gaze i poduzeti sve mjere da spriječi genocid.

Napadi se, međutim, nastavljaju nesmanjenim intenzitetom, a isporuka pomoći i dalje je nedovoljna za rješavanje humanitarne katastrofe.

Od 7. oktobra prošle godine u izraelskim napadima na Pojas Gaze ubijena su 31.184 Palestinca, dok je broj povrijeđenih 72.889.

The post U cjelonoćnim izraelskim napadima na Gazu ubijen veliki broj Palestinaca appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO