U izraelskim napadima na Gazu od 7. oktobra ubijeno 36.479 Palestinaca

Broj ubijenih Palestinaca u napadima koje je izraelska vojska izvela na Pojas Gaze od 7. oktobra 2023. godine dostigao je 36.479.

U saopćenju Ministarstva zdravlja u Gazi objavljene su najnovije informacije o izraelskim napadima na Pojas Gaze koji traju već 241 dan.

izraelska vojska je samo u posljednja 24 sata izvela četiri masakra u raznim dijelovima Gaze u kojima je ubijeno 40 Palestinaca, a još 150 je povrijeđeno.

Broj ubijenih u izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra porastao je na 36.479, a broj povrijeđenih je dostigao 82.777.

U saopćenju se navodi da pod ruševinama i pored puta još ima mrtvih, ali da medicinske ekipe i službenici Civilne zaštite ne mogu da dođu do tijela.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), koji je najnovijom presudom Tel Avivu naložio da odmah obustavi operaciju u Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rata.

Anadolu

The post U izraelskim napadima na Gazu od 7. oktobra ubijeno 36.479 Palestinaca appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post U izraelskim napadima na Gazu od 7. oktobra ubijeno 36.479 Palestinaca appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO