U izraelskim napadima na Khan Younis u Gazi ubijeno 12 Palestinaca

U napadima koje je izraelska vojska izvela na grad Khan Younis na jugu Pojasa Gaze ubijeno je 12 Palestinaca.

Kako navodi palestinska novinska agencija WAFA, desetero Palestinaca, uključujući troje djece, ubijeno je, a mnogi su povrijeđeni u bombardovanju dvije kuće u regiji Er-Ramida istočno od Khan Younisa.

U napadu izraelske vojske na kuću porodice Ebu Hatir” u Khan Younisum ubijeno je dvoje Palestinaca, a mnogi su povrijeđeni.

Izraelska vojska gađala je i područje oko Evropske bolnice u Khan Younisu.

Izrael je pokrenuo brutalnu ofanzivu na Pojas Gaze nakon napada Hamasa 7. oktobra, ubivši više od 36.400 ljudi, od kojih su velika većina žene i djeca, a povrijeđeno je više od 82.600.

Gotovo osam mjeseci nakon početka izraelskog napada, ogromni dijelovi Gaze su u ruševinama, uz nestašicu hrane, čiste vode i lijekova.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), koji je najnovijom presudom Tel Avivu naložio da odmah obustavi operaciju u Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rata.

Anadolu

The post U izraelskim napadima na Khan Younis u Gazi ubijeno 12 Palestinaca appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post U izraelskim napadima na Khan Younis u Gazi ubijeno 12 Palestinaca appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO