U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijeno 37.877 Palestinaca

U izraelskim napadima na Pojas Gaze u posljednja 24 časa ubijena su još 43 Palestinca, čime je ukupan broj ubijenih od prošlog oktobra povećan na 37.877, saopštilo je u nedjelju Ministarstvo zdravlja u opkoljenoj enklavi.

U saopštenju se dodaje da je najmanje 86.969 osoba povrijeđeno u napadima.

“U izraelskim napadima u posljednja 24 časa ubijene su 43 osobe i povrijeđeno 111 osoba u tri ‘masakra’ nad porodicama”, navodi se u saopštenju iz Ministarstva.

Mnogi ljudi su još uvijek zarobljeni pod ruševinama i na putevima jer spasioci ne mogu doći do njih.

Kršeći rezoluciju Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija kojom se zahtijeva hitan prekid vatre, Izrael se suočio s međunarodnom osudom usred svoje kontinuirane brutalne ofanzive na Pojas Gaze, pokrenute nakon napada palestinske grupe otpora Hamas 7. oktobra prošle godine.

Izrael je optužen za genocid na Međunarodnom sudu pravde, čijom je najnovijom presudom izraelskim vlastima naloženo da odmah zaustave svoju vojnu operaciju u južnom gradu Rafahu.

The post U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijeno 37.877 Palestinaca appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijeno 37.877 Palestinaca appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO