U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijeno 37.925 Palestinaca

Najmanje 25 Palestinca ubijeno je u izraelskim napadima u Pojasu Gaze u posljednja 24 sata, čime je ukupan broj poginulih od 7. oktobra porastao na 37.925, saopćilo je u utorak Ministarstvo zdravstva u pogođenoj enklavi.

U saopćenju ministarstva dodaje se da je najmanje 87.141 osoba također povrijeđena u napadima koji još traju.

“U izraelskim napadima ubijeno je još 25 osoba, a 81 je ranjena u tri masakra na području Gaze”, navodi ministarstvo te podsjeća kako su mnogi ljudi još uvijek zarobljeni ispod ruševina i na cestama jer spasioci ne mogu doći do njih.

Kršeći rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a kojom se zahtijeva hitni prekid vatre, Izrael se suočio s međunarodnom osudom zbog kontinuirane brutalne ofanzive na Gazu od napada Hamasa 7. oktobra 2023.

Više od osam mjeseci izraelskih napada, veliki dijelovi Gaze leže u ruševinama usred nedostatka hrane, čiste vode i lijekova.

Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde, čija je posljednja presuda naložila Tel Avivu da odmah prekine svoju vojnu operaciju u južnom gradu Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od napada.

Anadolu

The post U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijeno 37.925 Palestinaca appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijeno 37.925 Palestinaca appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO