U Kragujevcu nastavljeno suđenje rođacima Uroša Blažića

Foto:Tanjug KRAGUJEVAC – U Višem sudu u Kragujevcu danas je nastavljeno suđenje Goranu Gavriloviću (50) i Borisu Gavriloviću (20) iz sela Vinjišta kod Kragujevca, ujaku i bratu od ujaka Uroša Blažića, okrivljenog za ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba, u noći između 4. i 5. maja prošle godine, u selima Dubona i Malo Orašje.

Optuženi Goran i Boris Gavrilović, koji se terete za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, u saizvršlilaštvu, nešto pre 10 časova, pod jakim merama bezbednosti, u pratnji Žandarmerije dovezeni su u sud iz pritvorske jedinice Kazneno-popravnog zavoda u Kragujevcu.

Za krivično delo koje se Gavrilovićima stavlja na teret, zaprećena je zatvorska kazna u trajanju od dve do 12 godina.

Iako je 31. maja suđenje bilo privedeno kraju iznošenjem završnih reči tužilaštva i odbrane, sudija je nakon toga ipak naložila da se postupak nastavi zbog pribavljanja novih dopunskih dokaza.

Nakon masovnog ubistva i ranjavanja meštana Dubone i Malog Orašja, Uroš Blažić je pobegao i sakrio se u jednom od objekata domaćinstva svojih rođaka Gavrilovića u Vinjište, gde je i uhapšen u ranim jutarnjim satima 5. maja prošle godine.

Prilikom pretresa njihovog domaćinstva, policija je pronašla veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Suđenje Blažiću je iz bezbednosno-tehničkih uslova premešteno iz Višeg suda u Smederevu u Specijalni sud u Beogradu, a njegovim rođacima iz sela Vinjišta se zbog mesne nadležnosti sudi u Višem sudu u Kragujevcu.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO