U Novom Pazaru održana tribina “Na maturu bez automobila”

Za učenike završnih razreda srednjih škola u Novom Pazaru, u dvorani Kulturnog centra, održana je tibina “Na maturu bez automobila”, u okviru istoimene kampanje, koju sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije. Tribina u Novom Pazaru organizovana je u saradnji sa gradskim Savetom za bezbednost saobraćaja.

“Prioritet nam je saobraćajna infrastruktura, ali nikada nećemo zanemariti edukaciju i ovakve tribine”, izjavio je predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja i član Gradskog veća, Vahidin Melajac. On je najavio da će gradski Savet za bezbednost saobraćaja nastaviti intenzivnu realizaciju projekata koji imaju cilj unapređenje bezbednosti saobraćaja u ovom gradu.

Na tribini je istaknuto da u saobraćaju najviše stradaju mladi od 15 do 30 godina. Za 30 godina izgubljeno je 25 hiljada ljudi, a statistika je i dalje poražavajuća.

Gosti tribine bili su i žrtve saobraćajnih nezgoda, koji su budućim maturantima u Novom Pazaru jasno poručili da na maturu treba da idu bez automobila.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO