U Pojasu Gaze u posljednja 24 sata ubijena 83 Palestinca: Broj ubijenih dostigao 30.800

Najmanje 83 Palestinca ubijena su u posljednja 24 sata u napadima izraelske vojske na opkoljeni Pojas Gaze.

Saopćeno je da je izraelska vojska u posljednja 24 sata ubila 83 Palestinca, a ukupan broj ubijenih od 7. oktobra prošle godine povećan je na 30.800.

Najmanje 142 Palestinca povrijeđena su u posljednjim napadima, čime je ukupan broj povrijeđenih porastao na 72.298.

U saopćenju su istakli da je Izrael u posljednja 24 sata počinio “devet masakara” u Gazi, te da pod ruševinama i na cesti još ima mrtvih, ali zbog opstrukcije izraelskih snaga, medicinski i timovi civilne zaštite ne mogu doći do tijela.

Izrael je pokrenuo smrtonosnu ofanzivu na Pojas Gaze nakon Hamasovog napada na Izrael 7. oktobra, ubivši najmanje 30.800 ljudi i izazvavši masovno uništenje i nestašicu potrepština u blokiranoj palestinskoj enklavi.

Po tužbi za genocid koju je pokrenula Južnoafrička Republika, Međunarodni sud pravde je 26. januara presudio da se Izrael mora suzdržati od bilo kakvih radnji povezanih s ubijanjem, napadima i uništavanjem stanovnika Pojasa Gaze i poduzeti sve mjere da spriječi genocid.

Anadolu

The post U Pojasu Gaze u posljednja 24 sata ubijena 83 Palestinca: Broj ubijenih dostigao 30.800 appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO