U pregrađenom rezervoaru preko 42 kilograma heroina!

BEOGRAD – Detaljnom analizom uzoraka tovara praškaste materije otkrivene na prelazu Preševo 6. marta 2024. godine, utvrđeno je da je reč o heroinu, a ne o sintetičkoj drogi kako se prvobitno sumnjalo.

Podsetimo da su carinski službenici početkom marta na Preševu u pregrađenom rezervoaru jednog kamiona otkrili pokušaj krijumčarenja preko 42 kilograma droge.

Slučaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za pregled na carinskom mobilnom skeneru izdvojen kamion strane registracije koji se iz Grčke uputio ka Belgiji.

Detaljnim pregledom su sumnje na koje je ukazao snimak skenera potvrđene, jer je unutrašnjost rezervoara bila podeljena tako da samo jedna četvrtina primi gorivo, dok je veći deo rezervoara poslužio za skrivanje narkotika.

Ukupno je otkriveno 63 paketa praškaste materije teške 42.337 grama, koja je prilikom priručnog testiranja odreagovala na sintetičku drogu MDMA i amfetamin.

Zaplenjeni tovar je tada predat policiji u dalju nadležnost, a uzorci praškaste materije poslati su na detaljnu analizu u Nacionalni centar za za kriminalističku forenziku MUP radi detaljne analize kojom je potvrđeno da se zapravo radi o opojnoj drogi heroin.

Indeksonline

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO