Ugljanin: SDA Sandžaka samostalno na izbore

Stranka demokratske akcije Sandžaka samostalno izlazi na predstojeće parlamentarne i lokalne izbore u Novom Pazaru. To je izjavio na današnjoj konferciji za novinare, predsednik SDA Sulejman Ugljanin. Podsetio je da ta stranka ima jasne i poznate ciljeve, te naglasio da očekuje veću podršku nego što je imao devedesetih godina prošlog veka.

Podsetivši na poznate ciljeve Stranke demokratske akcije Sandžaka od devedesetih godina do danas, Ugljanin je naglasio da ta stranka zna kako da ih ostvari.

”Imamo jasan cilj i znamo šta treba narodu.  Imamo program kako da ostvarimo zacrtane ciljeve, i imamo sposobne, kompetentne i kvalitetne ljude da to postignu”, rekao je Ugljanin.

Naglasio je da su Bošnjaci u Sandžaku ključni faktor za ostvarivanje tih prava, ali i da zbog nesaradnje između bošnjačkih stranaka, gube građani Sandžaka, a dobija režim u Beogradu.

Na pitanje zbog čega nije došlo do saradnje sa SPP-om, o zajedničkom nastupu na parlamentarnim izborima Ugljanin je rekao da su iz te partije rekli da nemaju nameru da razgovaraju o zajedničkom izlasku sa Bošnjacima, ”već da imaju druge aranžmane”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO