Ugovori za 139 novih maloprivrednika

Uručenjem ugovora Filijale Nacionalne službe za zapoljavanje, iz Programa samozapošljavanja, danas je promovisano 139 novih maloprivrednika u Novom Pazaru. Podsticajna sredstva za početak njihovog samostalnog biznisa iznose oko 18 miliona i 750 hiljada dinara.

Postojanje Filijale NSZ u Novom Pazaru, u zadnjih šest godina, najbolje se osetilo na sprovođenju aktivnih mera zapošljavanja i povećanju broja nezaposlenih lica koja učestvuju u njima. Samo u ovoj godini sredstva koja je Novi Pazar dobio za ove aktivnosti iznose oko 90 miliona dinara. Današnje potpisivaje 139 ugovora sa licima koja pokreću sopstveni biznis idu u prilog prethodnoj konstataciji. Uručenju ugovora, kao predstavanik partnera u ovom poslu – lokalne samouprave, prisustvovao je i gradonačelnik dr Meho Mahmutović.

Poslovi za koje su se nezaposleni odlučili uglavnom su iz kruga uslužnih delatnosti, kao i proizvodnje odeće i obuće.

Podsetimo, kroz Program samozapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje podsticajna sredstva iznose 160 hiljada dinara, ali onima koji krenu u soptveni biznis ne izostaje i druga podrška u smislu obuke, saveta i pomoći oko sprovođenja biznis plana.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO