Uhapšeno 10 osoba zbog trgovine narkoticima

BEOGRAD – Javno tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da je u Srbiji uhapšeno devet osoba, a u Češkoj jedna, koji se sumnjiče za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Oni su uhapšeni u zajedničkoj akciji Tužilaštva i SBPOK 4. maja na teritoriji Srbije, dok je na teritoriji Češke Republike 6. maja lišen slobode jedan od organizatora te kriminalne grupe Vladan Šumarević.

Naredba o sprovođenju istrage doneta je protiv 11 osumnjičenih i to: Vladana Šumarevića, Igora Šćepanovića (drugi organizator ove organizovane kriminaLNEe grupe), Petra Delića, Miroslava Pavlovića, Slavka Delića, Aleksandra Gosića (prethodno prezime Petrović), Mladena Todorovića (koji se nalazi u priotvoru u Bosni i Hercegovini zbog izvršenja drugog krivičnog dela), Miloša Milovanovića, Slavka Jovanovića (prethodno ime Stevan Dulić), Zahira Hodžića i Milice Ivanović.

Grupa se sumnjiči da je na teritoriji Srbije u periodu od 27. septembra 2023. do 4. maja 2024. godine izvršila krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl 246 KZ i udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl 346 KZ.

Sumnja se da je grupa u tom periodu prodala na teritoriji Srbije oko 172 kilograma amfetamina i 10.000 tableta MDMA (ekstazi).

Prilikom pretresa pronađena je i oprema i supstance koje su namenjene za proizvodnju opojne droge i oko 50.000 evra.

Na saslušanju kod javnog tužioca za organizovani kriminal jedan od organizatora Igor
Šćepanović i jedan od pripadnika Miroslav Pavlović su priznali izvršenje krivičnog dela.

Javni tužilac za organizovani kriminal predložio je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnnosu na sva lica odredi pritvor o čemu je sud doneo rešenje o pritvoru za sve osumnjičene, navodi se u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO