Uhapšen zbog prevare u obavljanju privredne delatnosti

BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili N. P. (1988) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

Kako se sumnja, N. P. je u svojstvu vlasnika jednog privrednog društva, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, doveo u zabludu odgovorna lica više privrednih društava sa teritorije Beograda, Novog Sada i Čačka da izvrše isporuku robe, iako je znao da njegovo privredno društvo ne ostvaruje prihode i da neće moći da isplati preuzetu robu, kao ni da izmiri obaveze po izdatim menicama u korist tih privrednih društava, saopštio je MUP.

Na ovaj način osumnjičeni je naveo odgovorna lica privrednih društava da isporuče robu u ukupnoj vrednosti od oko 2.545.200 dinara.

Preuzetu robu je, sumnja se, N. P. prodao bez evidentiranja promene u poslovnoj evidenciji i bez uplate navedenog iznosa na račune privrednih društava koje je oštetio za iznos od oko 2.545.200 dinara, a u istom iznosu za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni će biti zadržan i, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu, dodaje se u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO