Uhapšena dvojica Avganistanaca, sumnjiče se za krijumčarenje migranata

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ bg BEOGRAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u nastavku akcije suzbijanja iregularnih migracija uhapsili su danas u blizini Graničnog prelaza Batrovci dvojicu avganistanskih državljana za koje postoji sumnja da su članovi organizovane kriminalne grupe koja se na teritoriji Republike Srbije bavi krijumčarenjem iregularnih migranata.

U zajedničkoj akciji u kojoj su učestovali pripadnici Žandarmerije, Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata i Službe za borbu protiv terorizma uhapšeni su Avganistanci N. A. i M. A, inače iregularni migranti, kod kojih je pronađena jedna automatska puška i 26 komada pripadajuće municije, saopšteno je iz MUP-a.

Uhapšenim avganistanskim državljanima određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju opsežan rad na identifikaciji i pronalaženju ostalih članova ove kriminalne grupe koju uglavnom čine državljani Avganistana, navodi se u saopštenju.

Od početka akcije suzbijanja iregularnih migracija koja je po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića pokrenuta 27. oktobra, a kojom rukovodi pomoćnik direktora policije general policije Dejan Luković, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su 6.967 iregularnih migranata.

Detaljnim pretragama terena pronađeno je 38 automatskih pušaka, 13 pištolja i 3.723 komada municije različitog kalibra.

Više stotina policijskih službenika je kontrolisalo 292.627 vozila. Podneto je 45 krivičnih prijava za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, 29 krivičnih prijava u vezi sa oružjem, 15 krivičnih prijava za krivično delo neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, devet krivičnih prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga, kao i više krivičnih prijava za druga krivična dela.

Osim toga, podneto je 787 prekršajnih prijava iz Zakona o strancima i 404 za prekršaje iz Zakona o graničnoj kontroli.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće da sprovodi odlučne akcije u cilju suzbijanja iregularnih migracija i krijumčarenja ljudi, dodaje se u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO