Uhapšena narko grupa osumnjičena za šverc 324 kg kokaina

BEOGRAD – U Beogradu je danas nakon višemesečnog operativnog rada lišeno slobode šest osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, odnosno šverca viš od 320 kilograma kokaina iz Južne Amerike.

Ž. B, A. M, N. P, S. Š, M. S. i S. S, kako je saopšteno, lišeni su slobode po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa Policijskom Upravom za Grad Beograd, Upravom kriminalističke policije i Bezbednosno-informativnom agencijom.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su tokom 2020. i 2021. na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Republike Grčke i Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem kupovine i prebacivanjem velike količine opojne droge kokain putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Srbije radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi.

U saopštenju Javnog tužilaštva za organizovani kriminal se navodi i da je u označenom vremenskom periodu ova organizovana kriminalna grupa kupila, prenela i radi prodaje držala 324 kilograma opojne droge kokain, iz Ekvadora do luke u Solunu u Grčkoj gde je navedena opojna droga oduzeta od strane grčke policije.

Osumnjičenima je određeno policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO