Uhapšeni B.G. i saučesnici zbog poreske utaje,državni budžet oštećen za 9,7 miliona dinara

SMEDEREVO – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su danas B.G. (37) zbog sumnje da je izvršio poresku utaju, poreske prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost i falsifikovanje službenih isprava, čime je budžet Srbije oštećen za više od 9,7 miliona dinara.

Pored njega, uhapšeni su i M.B. (50) i L.P. (20) kao saučesnici u izvršenju ovih krivičnih dela, saopšteno je iz Policijske uprave u Smederevu.

Uhapšeni B.G. se sumnjiči da je, kao odgovorno lice privrednog društva, u nameri da izbegne plaćanje poreza na dodatu vrednost i poreza na dobit pravnih lica, uz pomoć radnika knjigovodstvene agencije M.B. i L.P. u poreskim prijavama lažno prikazivao da je nabavljao dobra i plaćao usluge drugim pravnim licima, čime je neosnovano umanjivao svoje poreske obaveze i ostvarivao pravo na odbitak prethodnog poreza.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni osnovnom javnom tužiocu u Smederevu, dodaje se u saopštenju.

Indeksonline/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO